Oldtimerverzekering vergelijken

oldtimerverzekeringEen oldtimer is een leuke hobby. Er zitten echter ook kosten aan verbonden. Recent moet er weer wegenbelasting worden betaald voor oldtimers. Gelukkig kun je wel geld sparen door oldtimerverzekeringen te vergelijken. Online kun je heel snel een oldtimerverzekering vergelijken en zo de goedkoopste optie op maat krijgen. Premie kan soms al vanaf €5 per maand bij Diks.

Er wordt bij oldtimerverzekeringen vanuit gegaan dat je oldtimer de tweede auto is en dat je meestal in een andere, nieuwere auto rijdt. Daardoor is de kans op schade kleiner. Ook wordt er rekening mee gehouden dat je minder vaak de snelweg op gaat.

Dekkingsvormen oldtimerverzekering

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
  • WA + brand
  • WA + brand + diefstal
  • WA + beperkt casco
  • WA + all-risk

Je moet hierbij rekening houden met de waarde van je oldtimer. Als je een oude Ferrari hebt wil je het risico van schade zoveel mogelijk afdekken. Bij een oude Citroën 2CV is een basis WA verzekering waarschijnlijk genoeg. Het is bij autoverzekeringen altijd verstandig om ook de specifieke dekkingen te vergelijken, bij oldtimerverzekeringen is dat nog belangrijker omdat het toch een specifiek geval is.

Goedkope oldtimerverzekering

oldtimerverzekering vergelijkenMeestal is een oldtimer pas een oldtimer als de auto meer dan 25 jaar oud is. Bij sommige verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Diks, kun je in sommige gevallen al in aanmerking komen voor een oldtimerverzekering bij een voertuig dat 10 jaar oud is, ook is het mogelijk om een oldtimerverzekering af te sluiten zonder verplichting eerste auto.

Als je kiest voor minder dekking is je oldtimerverzekering natuurlijk een stuk goedkoper. Ook kun je kiezen voor een verzekering met een maximum aantal kilometers, bijvoorbeeld 20000, 7500 of 5000 kilometer per jaar. Op die manier wordt het risico voor de verzekeringsmaatschappij beperkt en kun jij uit de voeten met een lagere maandelijkse premie.

Daarnaast kun je ook op zoek naar een verzekering die alleen gebruik tijdens de zomermaanden dekt. Dat is zeker een goed idee als je oldtimer in de winter gewoon in de garage staat.

Als je helemaal nooit met je oldtimer op de openbare weg komt hoef je je voertuig niet te verzekeren. Voor het geval je het voertuig wilt verplaatsen kun je dan kiezen voor het laten slepen of voor een eendagskenteken, waarmee je auto voor 1 dag verzekerd is.

Soorten verzekeringen voor oldtimers

Er zijn verschillende soorten oldtimers, en daardoor ook verschillende soorten oldtimerverzekeringen:

  • Camper oldtimerverzekeringVolvo Amazon Front met oldtimer kentekenplaat
  • Bromfiets oldtimerverzekering
  • Bestelauto oldtimerverzekering
  • Motor oldtimerverzekering
  • Vrachtwagen oldtimerverzekering

Verder lezen