Autoverzekering Duitsland

autoverzekering in duitslandAutoverzekering Duitsland: Als je in Duitsland woont of naar Duitsland gaat verhuizen heb je ook een Duitse autoverzekering nodig. Een autoverzekering in Duitsland wijkt niet zoveel af van een Nederlandse autoverzekering, er zijn toch een aantal verschillen.

Als je een auto uit Duitsland wilt importeren heb je ook een Duitse verzekering nodig, maar dat is een tijdelijke verzekering met een eendagskenteken.

 

Duitse vergelijkingssite voor autoverzekeringen

CHECK24 is de beste Duitse vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Je moet er wel wat informatie invoeren, maar daarna krijg je de goedkoopst mogelijke autoverzekering naar jouw wensen. CHECK24 werkt met tientallen Duitse verzekeringsmaatschappijen. De prijs die je via CHECK24 aangeboden krijgt ligt ook onder de prijs die je krijgt als je direct naar dezelfde maatschappij gaat.

Om snel te vergelijken is het handig als de zogenaamde HSN en TSN codes hebt. Deze vind je in de autopapieren.


Minimaal: Kfz Haftpflichtversicherung

Net als in Nederland is een WA verzekering de minimaal verplichte verzekering. Bij een Kfz Haftpflichtversicherung bestaat de minimaal toegestane dekking uit:

  • 50,000 EUR voor gevolgschaden
  • 1M EUR voor schade aan goederen
  • 7,5M EUR voor persoonlijk letsel

Iets meer dekking met Teilkaskoversicherung

Als je meer dan alleen de minimale schade gedekt wilt hebben moet je in Duitsland een Teilkaskoversicherung afsluiten. Dit dekt ook schade die niet direct door rijgedrag is onstaan: brand, aanrijdingen met dieren, kortsluiting, joyrides en storm. Door een eigen risico te nemen kan de premie een stuk lager.

Autoverzekering Duitsland

Rechtsbijstand met Rechtschutzversicherung

Met een Rechtschutzversicherung heb je ook recht op advocaten in het geval je in een rechtszaal belandt. Dit kan zeker verstandig zijn als je (ambtelijk) Duits niet zo goed is.

Autoverzekering Duitsland: Hoogte van de premie

Een aantal factoren:

  • auto, met name het vermogen van de auto
  • schadevrije jaren, in Duitsland heet dit Schadenfreiheitsklasse
  • woonplaats, steden zijn meestal duurder
  • gebruikelijke parkeerplek van de auto
  • de chauffeur: beroep, leeftijd, rij-ervaring
  • eigen risico

Meer informatie (in het Duits)