Duitse vergelijkingssites

Prijzen vergelijken loont bijna altijd, zeker als je naar de Duitse sites gaat kijken kan je vaak een significant verschil in prijs zien. Staar je daar echter niet blind op, ook de dienst na verkoop is van belang. Om de zaken te vergemakkelijken kan je op het internet verschillende sites vinden die je helpen om prijzen te vergelijken.

Amazon en Ebay

Amazon.de en ebay.de zijn vaak je eerste stop als je weet welk product je wil gaan aankopen. Zeker omdat er vergelijkbare sites in Nederland zijn is het dan makkelijk vergelijken wat het prijsverschil juist is en ben je ook zeker van een vergelijkbare dienstverlening. Deze sites hebben niet noodzakelijk de laagste prijs, maar afhankelijk van het type van product dat je wil kopen is -zoals we reeds vermelden- de prijs niet altijd het enige breekpunt. Bij de aankoop van (kleine) electronica en consumentengoederen is dit echter een goed beginpunt. Een bijkomend voordeel van deze sites is dat je vaak reviews en beoordelingen van andere consumenten kan vinden zodat je je ook kan vergewissen van de kwaliteit van je potentiële aankoop.

Verzekeringen vergelijken

Maar je moet je niet enkel beperken tot consumentengoederen, ook verzekeringen kan je makkelijk vergelijken op deze manier. Dit kan gaan van zorg- tot autoverzekeringen alles is beschikbaar dank zij het wereldwijde bereik van het internet. Zoek je een zorgverzekering dan kan vb expatwijzer.com je verder helpen, voor autoverzekeringen ben je bij CHECK24 en aspect online aan het juiste adres. Het is wel even opletten welke provisies deze sites je juist aanrekenen, en vergeet zeker ook niet naar het service aspect te kijken. Hoe moet je de aangifte doen en wat is de uitbetalingstermijn? Die dingen kunnen -zeker met de online verzekeringen- nog wel eens verschillen van aanbieder tot aanbieder, zeker in het geval dat je nog graag eens met een echte persoon aan de telefoon zou willen spreken zijn dit niet altijd de beste keuzes voor jou.

Electronica

Maar zeker voor het aankopen van (kleine) electronica blijft Duitsland een luilekkerland van heerlijke aanbiedingen, en als je de juiste sites weet te vinden kan je echt wel koopjes doen. Binnen de EU mag je vrij producten verschepen dus je moet ook helemaal niet bang zijn om nog een gepeperde import rekening te ontvangen, zoals wel vaker het geval is bij een “koopje” dat je in China of de States denkt te kunnen doen. Heb je hier interesse in? Check dan zeker sites zoals idealo.de, preisroboter en vergleich.de.