Auto verzekeren voor 1 dag

Soms is het handig als je een verzekering kunt regelen voor 1 dag. Bijvoorbeeld als je een auto aan het opknappen bent, daarmee juist klaar bent en de auto wilt gaan verkopen. In zo’n geval wil je natuurlijk niet een normale verzekering nemen die vaak per jaar wordt aangegaan en pak je dus een dagverzekering voor je auto met een bijbehorend eendagskentekenbewijs. Dit kan minder duur zijn dan je verwacht, bijvoorbeeld bij Diks autoverzekeringen.


Wat auto verzekeren voor 1 dag inhoudt

Tijdelijk Corps Diplomatique kentekenEr zijn situaties mogelijk waarin het handig is om een autoverzekering voor slechts 1 dag af te laten sluiten. Je kunt dit laten doen bij diverse autoverzekeraars. Je krijgt vervolgens een eendagskenteken. Maar waarom zou je een autoverzekering voor 1 dag willen afsluiten? Auto verzekeren voor 1 dag kan handig zijn als je een auto hebt gekocht die is geïmporteerd uit het buitenland. Je moet nu je auto aanmelden bij de Rijks Dienst van het Wegverkeer (RDW). Dit kan echter een paar weken duren. Wil je in de tussentijd je auto gebruiken, dan heb je nog geen verzekering. Zou je een ongeluk op de weg krijgen, dan ben je dus nergens voor verzekerd. Dit valt te voorkomen door een eendagskenteken aan te schaffen. Hiermee kun je 1 dag veilig de weg op. Zo kun je je auto veilig APK laten keuren.

Regels voor dagverzekering auto

Een eendagskenteken is in principe ook bedoeld voor een APK-keuring. Autoverzekeren voor 1 dag biedt je de mogelijkheid om veilig naar de keuringsplaats te rijden. Je kunt met het eendagskenteken slechts 1 dag rijden en je mag niet buiten de grenzen rijden. De grens overrijden om even snel in Duitsland te tanken is er dus helaas niet bij. Als je een eendagskenteken aanschaft, dan wordt dit met de post naar je toegezonden. Het nummer dat je krijgt toegestuurd moet je met zwarte letters op een witte plaat plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort plaat dit is. Je mag bijvoorbeeld ook gebruik maken van karton. Het is echter belangrijk dat je kentekenplaat niet van je auto af kan vallen en dat je je houdt aan de afmetingen van je kentekenplaat, die je in een bijgevoegde brief krijgt. Met een eendagskenteken mag je overigens niet op de openbare weg parkeren, dus wees daar goed alert op!

Dagverzekering auto

Meer situaties voor auto verzekeren voor een dag

Er zijn nog meer situaties mogelijk waarbij ‘autoverzekeren voor 1 dag’ een rol speelt. Als je bijvoorbeeld zonder afspraak je auto laat keuren bij een keuringsstation, kun je ook de dag voor het onderzoek een autoverzekering voor 1 dag aanvragen. Als je ruim van tevoren belt met je keuringsstation, aangeeft op welke dag je van plan bent te komen en je chassisnummer doorgeeft, dan komt alles goed. Je moet ruim van tevoren bellen, omdat je eendagskenteken moet worden toegezonden. Een andere situatie is dat de auto een Wacht op keuren (WOK)-status heeft in het kentekenregister. Op de dag van het onderzoek mag je hierbij wel van je woonadres naar het keuringsstation rijden. Dit staat namelijk in artikel 23 van het Kentekenregelement. Op deze manier is een dagverzekering dus niet nodig. Het kan ook zijn dat u voor bedrijf een auto voor 1 of een aantal dagen moet verzekeren. Kijk dan ook eens bij deze website over zakelijke autoverzekeringen.

Waarom auto verzekeren voor 1 dag belangrijk is

Autoverzekeren voor 1 dag kost niet veel, maar biedt wel grote voordelen voor jou als rijder. Je rijdt namelijk veilig met jouw auto over de weg. Als je je auto niet laat verzekeren voor 1 dag en je krijgt een ongeluk, dan ben je enorm de pineut. Stel dat je je auto ‘total loss’ rijdt – al is het door de fout van een ander – dan is er geen maatschappij die dit verzekert. Autoverzekeren voor 1 dag is dus niet alleen handig, maar ook verstandig, verplicht en dus zeer aan te raden: Kijk bij Diks autoverzekeringen voor een overzicht van de prijzen.

Direct 1-dagsautoverzekering afsluiten