Eendagskenteken verzekering

Met een eendagskenteken verzekering is je auto voor 1 dag verzekerd. Hiermee is je auto alleen voor Nederland verzekerd en de verzekering en het kenteken zijn alleen geldig op de dag dat je je auto gaat laten keuren. Dit is noodzakelijk aangezien elke auto op de openbare weg verzekerd dient te zijn. Je kunt deze verzekering aanvragen voor voertuigen die geen Nederlands kenteken hebben en voor wanneer het kenteken bij een keuring ongeldig is verklaard en gereactiveerd moet worden.

Kentekenplaat laten maken

eendagskenteken verzekeringEen kentekenplaat laten maken mag alleen bij erkende fabrikanten van kentekenplaten. Op de website van de RDW vind je een PDF met een lijst van fabrikanten die zijn toegestaan: https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Kentekenplaatfabrikanten.aspx

Gepersonaliseerde nummerplaat

In Nederland is het tot nog toe niet mogelijk, en dat zal ook wel een tijdje zo blijven, maar in België kun je voor 1000 euro zelf kiezen wat er op je kentekenplaat komt te staan. In België heb je namelijk je persoonlijke nummerplaat. Dus als je een nieuwe auto koopt en je oude auto verkoopt neem je je nummerplaat mee. Dat lijkt leuk, maar da’s ook best wel onhandig: op het moment dat je je eerste auto koopt mag je er niet meteen mee rijden omdat je eerst moet wachten op je eigen nummerplaat die per koerier wordt verstuurd.

Daarnaast is het ook het nummeringssysteem in Nederland niet echt geschikt voor personalisatie.

Verder lezen