Tweede auto verzekeren

tweede auto verzekerenEen auto aanschaffen is een ding, maar een tweede auto is een compleet ander verhaal. In plaats van je bezig te houden met 1 verzekering en de andere bijkomende kosten, ben je nu dubbel bezig.

Het aanschaffen van een tweede auto kan vaak om een heel aantal redenen zijn. Zo kan het handig van pas komen wanneer je veel op reis bent en geen tijd hebt om je auto zelf overal heen te rijden. Daarnaast is een tweede auto ook een zeer goede optie voor mensen die een gezin hebben. Zo komt het zeer regelmatig vaan dat mensen die kinderen hebben en nog steeds aan het werk zijn, een tweede auto aanschaffen voor het vervoeren van de kids en het rijden naar werk is een goede optie. Zo kunnen ouders niet alleen tegelijk bezig zijn, maar gaat alles ook een stukje sneller.

Droom

Daarnaast is het vaak een droom van vele mannen in de Nederlandse bevolking om hun droomauto aan te schaffen. Bijvoorbeeld een mooie oldtimer. Het is zeer logisch dat er op de eerste plaats gekozen wordt voor een auto die zeer functioneel is voor de dagelijks werkzaamheden (denk maar eens aan de halve bussen die aangeschaft worden voor boodschappen, partijtjes en meer), maar wanneer er dan eindelijk genoeg geld is opgespaard, zal er in vele gevallen een 2e auto aangeschaft worden waar de man al een gelange tijd van gedroomd heeft.

Tweede auto verzekeren

Ook je tweede auto moet verzekerd worden. Meestal een tweede auto verzekeren gelukkig een stuk goedkoper dan je eerste auto, de verwachting is ook dat je er minder gebruik van maakt.

Tweede auto belasting

Een 2e auto klinkt waarschijnlijk zeer mooi, maar aan deze hangen zeker ook een aantal neveneffecten vast. Zo zijn er naast de hoge aanschafprijs van de auto (afhankelijk van merk, model, soort, type en meer) ook nog wegenbelasting (verplicht), eigendomsbelasting (ook verplicht), verzekering (afhankelijk in prijs maar ook verplicht), extra benzine kosten, APK keuringen, onderhoudskosten en meer. Daarom is het zeer verstanding om eens te kijken naar al deze bijkomende kosten voordat je besluit (of uw man of vrouw) de nieuwe auto aan te schaffen. Hier is niet de bedoeling dat je door een 2e auto in de financiële problemen komt en je nieuwe 2e auto vervolgens na een paar maanden alweer moet verkopen (tegen de nieuwe 2e hands dagwaarde)!

Als je een eigen zaak hebt kan het zijn dat je één auto zakelijk rijdt en één privé. Maar het kan ook zijn dat je een auto hebt gekozen waarmee je zowel zakelijk als privé rijdt, het is dan echter wel belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat je zakelijk verbruikt en hoeveel km je privé rijdt. Daarom kan het net zo handig zijn om een tweede auto aan te schaffen. Je kunt de tweede auto verzekeren, vaak krijg je dan nog eens korting ook. Veel maatschappijen zijn er blij mee als je een tweede auto komt verzekeren. Zij krijgen namelijk meer inkomsten binnen.

Waar de tweede auto verzekeren?

De tweede auto kun je het beste verzekeren bij de aanbieder waar je de eerste auto bij verzekerd hebt. Maar als je niet genoeg korting krijgt naar jouw idee dat zou je online offertes aan kunnen vragen bij andere maatschappijen. Op deze manier kun je de prijzen met elkaar vergelijken en kun je kijken waar dat je de tweede auto het goedkoopste kunt verzekeren. Ook de andere auto kun je hier dan bij verzekeren, zodat je van de meest hoge korting profiteert. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen, maar het is wel belangrijk dat beide auto’s goed verzekerd zijn. Neem daarom ook de algemene voorwaarden goed door, zodat je weet wat je per verzekering krijgt. Je wilt namelijk niet onderweg met stukken komen te staan en er dan achter komen dat je veel kosten zelf moet betalen. Maak daarom nu gebruik van de mogelijkheid om de polisvoorwaarden online in te zien, zodat je alles op een rijtje hebt en niet voor verrassingen komt te staan. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent met je autoverzekering, verzeker daarom nu je tweede auto bij dezelfde maatschappij waarbij je je eerste auto hebt verzekerd, zodat je hier de meest hoge korting uit kunt halen. Je kunt online de prijzen vergelijken en dan bij de beste aanbieder je tweede auto verzekeren en eventueel de verzekering van de eerste auto over laten zetten.

Online verzekeren

Online kun je een tweede auto verzekeren, je moet dan de gegevens van de tweede auto invoeren en vaak kan het per mail worden afgerond. Soms moeten er papieren per post op worden gestuurd omdat je nog een handtekening moet zetten. Je kunt het dan terug sturen (gratis) als er een retour enveloppe bij zit en anders kun je het inscannen en per mail terug sturen. Op deze manier heb je alles goed geregeld en is de tweede auto ook snel en goed verzekerd. Het is verstandig om je tweede auto bij dezelfde aanbieder te verzekeren zodat je in ieder geval korting krijgt. Deze korting kan hoog oplopen, dat is per aanbieder verschillend. Kom er nu achter en check bij online vergelijkingswebsites als Independer welke aanbieders verzekeringen aanbieden voor de auto wanneer je er twee af of over wilt sluiten.