Tijdelijke autoverzekering

Een tijdelijke autoverzekering is een prima te regelen als je een auto importeert. Ook als je een voertuig niet het hele jaar door gebruikt kan je je auto tijdelijk verzekeren. Vooral bijvoertuigen die je meestal niet het hele jaar door gebruikt, zoals campers en oldtimers, ligt het voor de hand om ook de verzekering niet het hele jaar door te laten lopen.
Tijdelijke autoverzekering

Tijdelijke autoverzekering afsluiten

Voor een autoverzekering van 1 dag of meerdere dagen kun je goed terecht bij Diks.

Voor langere tijd kan het verstandig zijn om een normale verzekering af te sluiten en deze op te zeggen zodra je de verzekering niet meer nodig hebt. Dit kan al na 3 maanden. Bij Independer kun je makkelijk de goedkoopste verzekering vinden voor jouw situatie.

Independer Auto 300x250

Auto importeren

Als je een auto importeert, bijvoorbeeld uit Duitsland of België, is het belangrijk dat de auto verzekerd is als je Nederland binnenrijdt.

Waar op letten?

Als je voertuig niet verzekerd is mag je niet op de openbare weg rijden. Het voertuig moet dus voor het einde van de verzekering in een garage of op eigen terrein worden gebracht. Anders kun je eventueel ook nog overwegen om een sleepdienst in te schakelen.

Uiteindelijk kan het voordeliger zijn om toch gewoon een heel jaar door verzekerd te zijn.