Bromfietsverzekering afsluiten

Ga je een bromfiets kopen? Dan moet je een bromfietsverzekering afsluiten. Dit kan makkelijk online, bijvoorbeeld bij Univé, Unigarant, de Hema, de Rabobank en nog een hele rits andere verzekeringsmaatschappijen. Het kan ook de moeite waard zijn om even persoonlijk langs te gaan bij je bank of een andere winkel waar je verzekeringen kunt afsluiten.
bromfietsverzekering afsluiten

Goedkoopste bromfietsverzekering

Als je een bromfiets met een laag vermogen hebt en je hebt nooit ongelukken veroorzaakt kun je al een bromfietsverzekering afsluiten voor 25 euro per jaar.  Bij diks.nl heb je bijvoorbeeld brommerverzekeringen vanaf 2 euro per maand. Daarnaast moet je ook even checken wat het kost bij verzekeruzelf, een vrij nieuwe interessante verzekeringsmaatschappij.

Bromfietsverzekering afsluiten zonder rijbewijs

Ook als je nog geen rijbewijs hebt kun je een bromfietsverzekering afsluiten.

Goedkoopste brommerverzekeringen direct vergelijken

Snorfiets vs. Bromfiets

Een snorfiets mag niet harder kunnen dan 30 km/u en je hoeft geen helm te dragen. Eigenlijk mag je zelfs nergens sneller dan 25 km/u rijden met een snorfiets. Een snorfiets heeft een lichtblauwe kentekenplaat met witte cijfers en letters.

Een bromfiets mag maximaal 50 kilometer per uur kunnen en je bent verplicht een helm te dragen. Eigenlijk mag de bromfiets nergens sneller dan 45 km/u gaan, en dit is op de normale rijbaan. Op brom/fietspaden binnen de bebouwde kom is de maximum snelheid 30 km/u en daarbuiten 40 km/u.

Bromfietsverzekering opzeggen

Puch MaxiAls je je bromfiets niet meer gebruikt en je wilt hem gaan verkopen dan moet je niet vergeten: bromfietsverzekering opzeggen! Als je weet wanneer je je bromfiets niet meer bezit kun je dit al vantevoren regelen. Op die manier vermijdt je extra kosten. Het kan ook zijn dat jouw verzekering het accepteert om je al betaalde premie met terugwerkende kracht terug te betalen, zoals vaak het geval is met autoverzekeringen.

Een bromfiets is leuk, maar soms wil je ervan af. Bijvoorbeeld omdat je 18 jaar bent en je je bromfiets voor een auto wilt verruilen. Of omdat je toch liever op de fiets gaat.bromfietsverzekering opzeggen

Als je je bromfiets verkoopt moet je je bromfietsverzekering opzeggen. Doe dit zeker op tijd, zodat je geld spaart.

Bromfiets verkopen naar buitenland

Ook als je je bromfiets naar het buitenland verkoopt moet je je bromfietsverzekering opzeggen. Het is belangrijk dat je dat op tijd doet. Je wilt niet dat de koper van je bromfiets een ongeluk met jouw brommer maakt terwijl het voertuig nog op jouw naam staat.

 

Verder lezen