Autoverzekering 18 jaar

Je bent net 18 en je hebt je rijbewijs gehaald. Tenminste, daar gaan we van uit hier. Anders is het toch al mogelijk om je auto te verzekeren zonder rijbewijs of op naam van je ouders. Als je je eigen auto moet je ook een autoverzekering afsluiten. Voor 18 jarigen is dat nog niet zo makkelijk. Als je 18 jaar oud bent gaan verzekeringsmaatschappijen er (terecht) van uit dat je nog bijna geen rijervaring hebt. Daarnaast komt roekeloos rijgedrag ook wel eens voor bij jongeren. Als je nog geen auto hebt is het verstandig om niet meteen met een snelle pooierbak te beginnen, daar worden verzekeraars zenuwachtig van. Beste dus een degelijke auto. En dan hopen dat je genoeg gespaard hebt of verdient met klusjes. Want geld lenen kost geld en is zeer onverstandig, zeker als het gaat voor aan auto’s gerelateerde kosten.

Autoverzekering 18 jaar: kosten

autoverzekering 18 jaarHier een lijstje van kosten die je gaat maken voor je auto:

  • Autoverzekering, dat is het hoofdthema van dit artikel.
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud en keuring van je auto, ga ervan uit dat je regelmatig naar je garage moet
  • Als je de auto niet cadeau krijgt moet je natuurlijk ook rekening houden met de aanschafprijs.

Goedkope autoverzekering 18 jaar

Je hebt nog geen schadevrije jaren, dus je gaat makkelijk minstens 60 euro per maand uitgeven. Het kan oplopen tot wel 200 euro, elke maand! Als je dit moet verdienen met vakken vullen bij de Appie ben je wel een tijdje bezig. Het is dus zeker de moeite waard om even te vergelijken.

Waar op letten bij autoverzekering?

Je hebt verschillende soorten dekkingen. Je hebt altijd een dekking nodig voor schade door jou veroorzaakt aan andere voertuigen en personen. Daarnaast kun je kiezen om je eigen auto ook te verzekeren voor schade. Meestal is het verstandig om met een goedkope tweedehands auto te beginnen, en dan heeft het geen zin om deze voor schade aan het voertuig te verzekeren.

Verdere tips

Je kunt je premie flink omlaag krijgen door geen dure auto aan te schaffen. Ook geen snelle, krachtige auto met veel vermogen. Hoe kleiner hoe minder je gaat betalen. En als je een paar jaar zonder ongelukken op de weg hebt gezeten kun je altijd nog een upgrade doen naar een leukere auto. Of misschien vind je het dan zelfs wel handig dat je auto klein is: makkelijk te parkeren in de stad. Het kan verstandig om een extra verzekering

Meer informatie